Hvordan du lager en tegneserie

Det du kommer til å trenge:  ark, filtpenn, tusj eller pensel, blyant, godt viskelær, Og kanskje til og med litt blanco. Så kan du skaffe deg et fint bord med god belysning. Og gjerne et arkitektbord.







1. først må du få litt inspirasjon, for eksempel av en film eller en annen tegneserie, bok eller noe annet. Gå en tur ut i byen, få fram detaljer av gjenstander. Tegn ned natur eller statuer og hus eller noe annet, på et papir ute i byen. Og ta det med hjem. Så kan du lage en tegneserie av det. Eller bare prøve og lære litt om det. I byen får du også inspirasjon, og PLUTSELIG kan en tanke slå ned i deg.

2. Når du har samlet alle detaljer, inspirasjoner og ideer, kan du notere alle tankene dine og bruke dem i din tegneserie.

3. Nå kan du lage noen figurer. Ta fram detaljer og ideer eller inspirasjon som du har samlet i hodet ditt eller notert. Så kan du lage en figur. Hvordan skal hodet være? Kroppen? Armene? Beina? Skoene? (Du bestemmer selv) Men prøv å øve deg på å tegne figuren FLERE ganger. For det må du gjøre. Så kan du begynne med å tegne opp flere personer.

4. Så kan du lage en historie i hodet ditt. En fin historie, Med en begynnelse og en slutt. Lag et manus der du skriver opp historien om hva personene sier, for eksempel: "Tusen takk, Anne." (sier Rolf) eller: Rolf sier: "Tusen takk ,Anne". Slik kan du lage en historie.

5. Nå kan du begynne å tegne og lage hele historien.  Først kan du gjerne begynne med å tegne bildene med blyant. Tegn veldig svakt så det blir enkelt å viske ut feil. Kanskje må du tegne og viske flere ganger for å få personer til å ha en rett stilling, kanskje hvor personen skal stå eller vinkelen til personen. Skal personen stå til høyre eller venstre? Prøv ut begge deler. Men bare husk å tegne svakt med en skarp og fin blyant. Dessuten må du ikke glemme rutene som tegningene skal være inni.

6. Så kan du tegne snakkebobler til din tegneserie. Dekk dem over noe av tegningen. Så da må du nok viske litt. Men siden du har svake streker blir det enkelt å viske der du vil plassere snakkeboblen. Husk at du ikke må dekke snakkeboblen over en person, for eksempel ikke personen som snakker
med denne snakkeboblen. Og du må ikke plassere boblen et sted det skjer noe spesielt. Inni boblen kan du lage fin tekst med store eller små bokstaver. Husk bare at du må skrive tydelige bokstaver.
Men hvis du ikke er så flink til å skrive pen skrift kan du vente med å lage snakkeboblen og skriften.
Mer om dette kan du lese om i punkt 9.


7. Nå kan du ta en filtpenn og tegne forsiktig over blyantstrekene som du er fornøyd med. Husk og tegne slik at det blir fine vinkler. Tegn sakte og forsiktig over de svake blyantstrekene.


8. Nå kan du fargelegge tegningen som er inni ruta. Fargelegg himmel, trær, gulv, vegger eller hva det enn måtte være. Du kan fargelegge med tusj eller pensel med vannmaling på. Eller kanskje vet du om noe annet fint man kan fargelegge med. Men husk at fargene kan gå igjennom tegningen. Det kan filtpennens svarte farger også. Så til slutt er det nok best at du kopierer tegningene dine.


9. Som det sto i punkt 6: Hvis du er dårlig til å tegne så kan du scanne tegningen eller en side inn på dataen. Ta det inn på paint og skriv litt tekst til tegningen din der du plasserer det et tomt sted som du må ha visket ut på tegningen, eller visk ut et sted på paint. Der kan du sette inn litt skrift over en person. Så kan du tegne en fin snakkeboble, tenkeboble eller en annen boble rundt din tekst.


10. Så er det bare å fortsette på denne måten i hver eneste serierute. Tegn en etter en, og fortsett på enda et ark. Når du har kopiert din tegneserie kan du stifte den sammen til et tegneseriehefte.

Det er bare å sette i gang med å lage en tegneserie. Det er veldig gøy! :)

over og ut...

"Tegneserietegneren"



3 kommentarer: